Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Trochu slov pro naseho kritika

 „Ponižuje nás nedůstojnost parlamentu, který i státní nezbytnosti vyřizuje stranickým handlem, ponižuje nás parlamentní systém, v němž bez hrubé a honorované majority by potřeby státu nebyly uhájeny. Ponižuje a skličuje nás přízemnost politického jednání, co jde vysoko nad domácí zájmy stran, je politickým exponentům tak lhostejno, jako chalupníkovi aviatika. Ponižuje nás samozřejmost, se kterou političtí machři přijímají fakt, že stát je odevzdán stranám k exploataci. Ponižuje nás osobní úroveň mnohých, z nichž strany učinily vladaře nad věcmi národa. Ponižuje nás forma i duch politiky, jež vládne pomocí nečistých kompromisů mezi bezohlednými zájmy…. Jsme-li nespokojeni, volá se na nás: Pracujte ve stranách! Ne, je-li nám čeho třeba, tedy je to pracovat proti stranám, proti vládě stran, proti hlasovací mašinérii, proti inkompetenci, proti politice za zavřenými dveřmi, proti všemohoucnosti výkonných výborů, proti našemu ponížení, proti úpadku demokracie.“

                                       Karel Čapek: Politikum, Lidové noviny, 21. 9.1925

Ja sam jsem proti volebnimu systemu jak ho zname u nas. Opakuji svoje slova z jinych clanku na stejne thema. Ja chci volit jedince. Ne stranu. At je ta strana prava ci leva. Jedinec muze byt kandidat jakekoliv strany. Budeme tim pre volbou vedet, jak ktery kandidat ma mysleni. To bude velke voditko pro volice. Ale kandidat nami zvoleny, bude podlehat nam volicum po celou dobu mandatu. Ne strane!!!! Vychyli se nas kandidat z linie, kterou nam slibil pred volbami, MUSIME mit, my volici, moznost jej napomenou a nebo pripadne odvolat!!!!Toto se mi libi, toto podporuji. Mate-li chut vice polemizovat nad dalsim vyvojem, jsem pripraven.

0 0
možnosti
Foto

M96i24l80a10n 68K90a52s84l

15. 9. 2013 13:14

Když chcete používat přechodníky, naučte se pravidlo, je prajednoduché. Zeman nemůže být "opírajíc", protože to je ŽENSKÝ tvar. On může být jen "opíraje".

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, pane Kasle, dodržení rodu u přechodníků není moje silná stránka, děkuji za upozornění, chyba je opravena, aby se nešířila dále...

0 0
možnosti
KC

Než se Češi jako celek propracují k demokracii, bude to ještě chvíli trvat. Dnes ještě musíme žasnout, co všechno politikům před veřejností projde. Snad bude líp, až zesílí řady dnešních mladých lidí, kteří jsou vzdělanější, odvážnější, kritičtější a jen tak leccos neodpustí.  Nerad bych se mýlil.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Chrastino.

Máte pravdu. Ale jako velmi nadějné vnímám projevy mladých lidí při besedách na školách. Nebojí se dokonce jít proti vlastním profesorům, viz návštěva Miloše Zemana na pardubickém gymnáziu, a nedají se umlčet. V nich je naděje. Ale je velmi důležité mluvit s mladými lidmi, a zejména s prvovoliči, kteří často dávají na první a povrchní dojem ze slibů politiků a politických stran. Mají-li takoví soudné a rozumném rodiče, kteří je nenutí volit podle rodičovského gusta, ale na druhé straně jim osvětlí řadu pro ně zatím neznámých, je z poloviny co se demokracie týká vyhráno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik