Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ano, nwr by mohla dotovat provoz paskova z ostatnich vydelecnych casti ... ale proc by to probuh mela delat ?

2 0
možnosti
Foto

Správná otázka: akcionáře zajímá zisk, píšu v úvodu článku. Čtěte ovšem tuto větu o dotaci ztrátového provozu jedné šachty mezi ostatními ziskovými v konextu celého článku a v souvislosti se zmínkou, že stát v zájmu zachování sociálního smíru by v případě kontroly většinového podílu mohl postupovat jinak: celkově ziskovou společnost by připravil o část zisku, ale stále by to byly náklady nižší, než ty, které bude stát řešení dnešní krize zaměstnanosti na Ostravsku.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas na 50 %.Hypoteticky připusťme, že stát Důl Paskov neprodal a ponechal si ho. Cena koksovatelného uhlí byla dozajista taková, jaká je teď. Co by dělal stát ? Dotoval a dotoval a dotoval ? Ony miliardy zisku by si stejně jako p. Bakala nenechal na "polštář", použil by je jinde.

Druhá potíž je rekvalifikace horníků. Je to velmi specifická skupina. Bez předpojatosti a elitářství - nepřliš vzdělaná , zvyklá na tvrdou pravidelnou práci a poměrně slušné peníze. Nevidím obor , na který by se mohli úspěšně rekvalifikovat.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Sekle. Musím se havířů zastat. Jsou to dnes většinou lidé manuálně velmi schopní a zároveň schopní rekvalifikovat se na další dělnické profese s úspěchem. Ano, jak píšete, jsou zyvklí na tvrdou práci, ato je komparativní výhoda. Samozřejmě že "ajťaky" z havíře neuděláte, ale to nikdo nemá v úmyslu. V kraji chybí řada řemeslnických profesí, kde by havíři našli možnost uplatnění. A nejen v kraji MOravskoslezském, ale i jinde, a chlapi ze šachty  jsou zvyklí za prací jezdit, nebo se klidně přestěhují do nového působiště.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS