Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Má-li sezdaný homo/lezbicko pár z předchozího heterosexuálního vztahu děti, ty děti s ním žijí ve společné domácnosti, nevidím důvod, proč by nemohlo dojít k adopci; jde totiž o zajištění dítěte v případě, že biologický rodič zemře a dítě by muselo opustit prostředí, na které je zvyklé. Taková adopce je v zájmu dítěte a neměla by činit problém! Pro dítě to je lepší než ústavní výchova!

Děti v ústavní výchově jsou u nás sice materiálně zajištěny často lépe, než děti vyrůstajicí v klasických rodinách, ale pro život připraveny nejsou, viz. statistika. To, že si zvyknou od dětství na poměrně vysoký životní standard v ústavu, nezaručuje, že budou schopné si na stejný životní styl následně samy vydělat. A je zaděláno na problém, za který samy nemohou.

Tak se, milí moralisté, laskavě zamyslete a pokuste se najít řešení. Kritizovat a pohoršovat se, to je příliš jednoduché.

0 0
možnosti
PB

..... jaká křesťanská rodina ?! - snad homosexuální rodina, nééé !!! .... však jsme stále na hony vzdáleni ideálu moderní rodiny a snad by nebylo od věci zapřemýšlet nad adopcí dětí do homosexuálně - pedofilně - sadomaso - nekrofilně orientované rodiny ! Se těším, až se páry reprezentující moderní rodinu 21. století budou v dotazníku vyjadřovat ke svým přednostem ..... bych v každém případě upřednostnil pár tří homosexuálů s právem adoptovat dvojčata, samozřejmě chlapce, jak jinak !!!!

0 2
možnosti
JB

Salámová metoda. Nejdříve chtěli registrované partnerství s tím,že adopce v žádném případě a bum,už je to tady. Pomaličku se to posunuje a mění se hodnoty a uvažování lidí a při vší úctě k jinak orientovaným, je zvrácené aby bukvice a lesby vychovávali děti.

0 2
možnosti
Foto

"Jenže skutečný politik nehledí v prvé řadě na své zájmy či na ideologické postoje. Dívá se na podstatu problému pohledem oproštěným od předsudků a idelogií."

Jenže pro řadu lidí je "klasická rodina " hodnotou, ne ideologie a předsudky. Hodnotou, kterou stojí za to bránit. Stejně, jako Vy bráníte ty děti. Celý ten odstavec je špatnost.

0 1
možnosti
PS

Klasická rodina evropského střihu je vlastně základem státu, fungujícího a prosperujícího. Pokud někdo trpí závislostí, měl by se léčit. A ne chtít konat tak odpovědnou práci pro příští generace, jako je výchova. Mj. i výchova k pokračování rodu.

0 2
možnosti
Foto

zákon je diskriminující a to být nesmí. Nelze paušalizovat. Jen při přidělení dětí takovým párům je třeba mimořádná opatrnost. Je to nevyzkoušený experiment a začít by se podle mne mělo opačným pohlavím. Dvěma chlapům dát dcerku, dvěma lesbám dát chlapce. Nevím jak ovlivní psychiku dítěte, když vidí jak se dva chlapi miliskují.

0 2
možnosti
Foto

A Vaši rodiče se před Vámi miliskovali?

Uvědomujete si, jakou tvrdíte pitomost?

2 0
možnosti
MP

Cesta dlážděná dobrými úmysly vede do pekla. Je sice lepší dítě v takové rodině než v děcáku, ale zapomnělo se na jednu důležitou "maličkost". Jak na to budou reagovat ostatní děti ve školce a ve škole? Nebude to velmi krutý trest pro dítě, které nakonec v pubertě bude dohnáno k sebevraždě? Protože "použitelných dětí je poměrně málo a na dítě se čeká  několik let, těmto párům by mělo být povoleno dítě jen ve výjimečném případě. Bud při smrti jednoho rodiče a druhý žijící je bisexuál či homosexuál /mnoho takových je kupodivu ženatých, aniž by to druhý partner věděl/, a chce žít v partnerství, nebo pochází-li dítě od nejbližších příbuzných, či od sousedů, , kteří třeba tragicky zemřeli a o dítě se nemá kdo starat.:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik