Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Vrchovský. zdá se, že jste velmi pečlivý čtenář Haló novin či podobných Ovčáčkových tiskovin.

Na jedné straně uznáváte, že církve mají nezastupitelnou roli ve společnosti, zejména duchovní a charitativní, na druhou stranu si nejspíše neuvědomujete, že tuto činnost /zejména tedy charitu/, nelze provádět bez finančního zázemí. Víte třeba to, že když je na světě nějaká katastrofa, tak je tam první s materiální pomocí ADRA, katolická Charita a další podobné instituce? Že při povodních u nás bylo podobné?

Majetek církve, z něhož byly podobné aktivity v minulosti financovány, byl ukraden komunisty. Teď se vrací a bude nepochybně sloužit nejen věřícím. 25 let po revoluci bylo jeho navracení úspěšně torpédováno různými bolševiky na soudech i v parlamentu. Pokud nyní jsou spory o jeho původu, kdo jiný, než soud může rozhodnout, čí vlastně je. Nebo opravdu navrhujete původní bolševické direktivy? 

Pokud tedy budete okraden a budete se soudit, jste v případě vítězství vlastně ničema, dle Vás antikrist. 

Prosím, probuďte se....

3 0
možnosti
Foto

Pane Vodvářko, já církvím neupírám, co jim podle práva patří. A charitativní akce patří mezi ty, které jsou skutku bohulibé. Upozorňuji jen na kauzy, z nichž bylo jasné, že jde jen o snahu o navyšování majetku. Ne všechny pře církev vyhrává. A když už tedy rozšiřujete téma, byl jste v Lurdech? Co říkáte na tamní obchod s vírou? Na prodávání plastových lahviček s lurdskou vodou lidem, kteří věří v zázrak - a nikdy chodit nebudou, protože už jim zvápenatěly klouby. Proč se katolická církev od tohoto mamonu nedistancuje? Hovoříte o potřebě finančního zázemí pro duchovní činnost církví. Proč mohou malé církve, které o majetek neusilují,  tuto činnnost vykonávat mnohem levněji, než církve velké a mnohem bohatší? A často i mn ohem oduševněleji?

0 0
možnosti
Foto

Prosím než se bude rádoby zasvěceně vyjadřovat k církvi a J. Husovi, tak se trochu seznamte s historií. Jinak mluvíte úplné hlouposti. Řečeno slušně.Rv

4 0
možnosti

...a náhle úderem jedenácté se z hospody vyvalilo celé hejno odborníků na církevní restituce :-):-)

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS