Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skôr ako napíšete blbosť overte si fakty.

Kotleba má nemalú podporu;-D;-D;-D;-D;-D

Jeho strana  ĽS - NS stále padá dnes má 0,7% !!!

"Tesne pod zvoliteľnou hranicou ostala v tomto prieskume SaS, ktorú by volilo 4,6 percenta respondentov, pred stranou TIP (1,7 percenta), KSS (1,3), SKOK (1,3) a ĽS-NS (0,7 percenta). Inú stranu alebo hnutie si vybralo 0,9 percenta respondentov."

http://dennikpolitika.sk/archiv/2452

0 0
možnosti

Žádný společný stát, žádná unie, to plodí pouze antagonismy. Životaschopná a asi i žádoucí by byla Středoevropská konfederace i s Maďarskem, případně Slovinskem, kde by se zúčastnění dohodli pouze na společném politickém postupu v nejzávažnějších společenských otázkách, možná i společné armádě a vše ostatní by zůstalo zachováno v kompetenci jednotlivých států. Pokud by se k tomu přidružil ještě volný trh, tedy skutečně volný a svobodný, mohlo by to mít mnoha pozitiva.

1 0
možnosti

Společný stát jsme tu už měli. Nejprve Rakousko Uhersko, pak Československo. Nějak to moc nefungovalo. Vždy se někdo cítil utlačovaný, vykořisťovany, nepochopený, atd. Prostě to nefungovalo a fungovat nebude. Samozřejmě máme i společné zájmy a ty je třeba bránit a prosazovat. K tomu nejlépe slouží spolupráce na bázi V4.

1 0
možnosti

P67e88t11r 12L80a39n29g68e41r

12. 12. 2015 14:36

Neumím si společný stát představit už jen z českého pohledu. Rozděluje nás i původ Morava vs. Praha, volební preference Schwarzenberg vs.Zeman, vzdělání technické vs. humanitní a spoustu dalších. Jak bychom mohli najít soulad ve společném státě?

0 0
možnosti

O této problematice psal i česko-americký profesor Milan Zelený. Něco jsem zprostředkoval ve svém článku zde:

http://konopa.blog.idnes.cz/c/478843/nazor-znameho-cesko-americkeho-ekonoma-prof-milana-zeleneho-na-budoucnost-eu.html

1 0
možnosti

J11a42n 36R26á62ž

12. 12. 2015 14:13

Jestli je Polsko katolické a Češi s Moravany a Slezany jsou více, či méně protiklerikální, popřípadě že mají Slováci s Maďary nějaké historické disharmonie, je dnes podružné. Středoevropské státy si musí sestavit seznam společných zájmů, potlačit podružná rozdělující témata a společné zájmy společně prosazovat. Jinak coby suverénní národní státy zanikneme.

Společný středoevropský stát je ale stejně neživotaschopná utopie, jako je federativni EU.

2 0
možnosti
Foto

Plytké. Nic nového jsme se nedozvěděli. I když Češi v posledních 25 letech hodně ze svého náskoku ztratili, přece jen mají blíže k Rakousku než k Mazurám. Navíc Polsko není homogenní, existuje Polska A a Kongresowka s obrovskými sociálními, kulturními a ekonomickými rozdíly. Zajeďte si do Opole a potom do Bialystoku. Ani Slovensko není jednotné a navíc má silnou maďarskou menšinu. Ta je jedním z  faktorů, proč tam může být hejtman extrémista.  Zůstaly by úřední řeči, trojí soudnictví. My ve Slezsku Poláklm hravě rozumíme, zkuste si ale, jk rozumí jednoduchému polskému hovoru Čech třeba z Hradce Králové!

Vzpomeňte si, jak problémy byly s naší federací. Jaké spory by teprve nastaly  velkým Polskem? Česko je homogenní stát, nemáme zkušenost se silnou samosprávou zemí, s menšinami, naposledy jsme je měli za Rakouska. Takže žádné iluze si nedělejme!

3 0
možnosti

Nevim, jestli by to ti ostatni chteli. Zatim co Cesi pristydli v Klausove Kapitalismus bez privlastku. Tak jak Slovaci, tak polaci jsou dnes uz nekde uplne jinde.

1 0
možnosti
Foto

Pane Vokoune, děkuji za připomínku. Ano, máte naprostou pravdu, a velmi rád bych si přečetl reakce polských a slovenských občanů na můj článek. Samozřejmě že by to muselo být po referendu ve všech třech zemích, které by mělo proběhnout současně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik