Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

zbytečné nošení dříví do lesa, pang generál byl rehabilitován již v 60. letech Rv

1 0
možnosti
Foto

R^dobrý počin pro nezapomenutí vlastních dějin

4 0
možnosti
PM

P77a53v31e55l 78M30a16c29h

31. 1. 2020 16:48

Pane Reznik. General Pika byl komunisty zavrazden protoze byl moralni autoritou a komuniste vedeli ze ten kdo byl tak moralne silny ze bojoval proti nacistum by bezpochyby bojoval i proti nim samotnym proro se ho museli zbavit. To je ten pravy duvod,

7 0
možnosti
Foto

Tak si přečtěte u amíckého historika Lukeše, jak "pěkně" a "statečně" se Píka choval v Únoru 1948.

1 1
možnosti
OP

Kdy to vyjde, prosím?

0 0
možnosti
Foto

Milá paní Pavlíková, na portálu Hithit.cz právě probíhá sbírka finančních prostředků k vydání románu Generál a jeho vrazi. Pokud se podaří dát dohromady potřebnou částku, kniha vyjde nejpozději v červnu, ale možná už v květnu 2020.

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 0
možnosti
Foto

Vcelku se ale všichni shodují, že Píka při své návštěvě GB vyzradil zvlášť důležité státní tajemství, svůj odhad, kolik je schopen Stalin mobilizovat vojáků po WWII. Nejde o to, že si o tom cvrlikali ptáčkové na střeše, jde o to, že ten jejich odhad podpořil Píka jako expert. Ale to byla samozřejmě toliko záminka.

Klíčem k pádu Píky bylo asi to, že přišel jako zástupce velitele generálního štábu, odpovědný za zásobování armády zbraněmi, na nějaké machinace se zbraněmi při jejich dodávkách do Izraele. A těch tam bylo neurekom. Jinak řečeno, klíč je možná k nalezení v protokolech procesu s Drgačem. A jako fanda GB a Francie nebyl akcí DI příliš nadšen.

2 5
možnosti
Foto

Milana Píku jsem znal osobně. Dělal ředitele skupinu vývozu nábytku na Západ v PZO Drevounia v Bratislavě. Velmi slušný sympaťák. Ta parta, která měla jeho otce na svědomí byli zbabělci neschopní se vzepřít hrůzám diktovaných Moskvou. Částečně i ze strachu, aby nesemlela i je.

2 0
možnosti
JH

To nebyla jenom nějaká parta zbabělců. To byl celý komunistický systém od základních buněk a výborů až po nejvyšší vedení.

6 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik