Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Záleží na úhlu pohledu.

Často ti, co se hájí pravdou a láskou, lžou a nenávidí ostatní.

Pokud by toto šíření nenávisti bylo v jistých ohledech trestným činem, tak nadpoloviční většina zdejších blogerů, by musela být za šíření své nenávisti už dávno potrestána.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LH

Takhle trapné volání po zavedení totální cenzury všeho jsem už dlouho nečetl. Za to by se styděl i Gottwald.

1 0
možnosti

R^R^R^

Demokracie bez úcty k pravdě, úcty k druhému člověku, úcty ke spravedlnosti, úcty k demokratické dělbě moci a úcty ke svobodě NEFUNGUJE!

Donald Trump, Boris Johnson, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Pavel Novotný, Tomio Okamura... To je jedna ráce! Pravdou a láskou pohrdají a vysmívají se, spravedlnost je jim cizí a demokratické dělbě moci zjevně nerozumí!

Vážíš si svobody a demokracie? Bez úcty k pravdě, k druhému člověku a bez morálky svobodu i demokracii ztratíš! V USA měli namále!

:-)

0 6
možnosti
JF

No ještě že jsem to dočetl až do začátku třetí věty už jsem to chtěl lajkovat v slabé půlce první. ;-D V půlce třetí dávám Rv sorry ... dávám to ale s láskou a pravdou zcela prost lži a nenávisti. Amen. :-)

2 0
možnosti
JL

Pravda a láska zvítězí....řekl Havel, protože prý nevěděl, co má říct. Během 30 let se ukázalo, že některé věci se těžko posuzují, hodnotí. Tak třeba Havel nutil svou milenku, aby šla na potrat, protože nechtěl dítě a ona šla. Byl to projev lásky? Sotva...spíše egoismu. Ani jeden z té dvojice nebyl tak chudý, že by neuživil dítě. A pravda? Co je pravda? To slovo má smysl jen ve faktické rovině, nikoli v názorové. Ale fakta se někdy kupodivu těžko dokazují.

4 1
možnosti
Foto

Kupte si vlastní ložnici.

0 1
možnosti
JF

zřejmě by bylo dobré si nejprve dobře rozmyslet co je to vlastně ta demokracie a co je teprve jejím projevem - demokracie je vůle lidu a ta se projevuje buď stavbou Kapitolu se spořádaně diskutujícími zástupci lidu nebo případně i účastí na spořádané diskuzi a pochodu lidu před ním s praporky a mávátky na Pensilvánia avenjú. Demokracie vychází od lidu nikoliv od Kapitolu, tak jak je zvykem v jiných krajinách ...

0 1
možnosti

Demokratickou volbou volíme své služebníky, nikoliv naduté, postkomunistické, mstivé a nenávistné nadlidské papaláše! :-)

0 0
možnosti
JR

J66a58n 75R70á92ž

8. 1. 2021 14:14

Přibylo lží, přibylo nenávisti. Společnost je stále více polarizována a nejenom v USA. Máte pravdu! A kdo za to může? Toť otázka do "pranice"! Může za to Trump nebo hnutí Black Live Maters? CNN nebo Fox News? Polde mne ne. Polarizace společnosti je výsledkem toho, co se nazývá světová neokulturní revoluce, jejichž aktivisté zpochybňují vše, co po staletí tvořilo základy euroatlatické společenské normy morálky, etiky, zásad nekonfliktního mezilidského chování a respektu k zákonům.

Mimochodem: Napsal jste, že lež je zatím přestupek. Naštěstí není, když nikomu nezpůsobí lež prokazatelně škodu! Ale k Vašemu vyjádření: Chcete, aby byla lež trestním činem? To bude někdo určovat, co je lež a co je pravda? Pak tedy bude stačit, aby nějaká komise napsala seznam toho, co je lež a co je jediná uznávaná pravda a budeme mít hned plné věznice. Děkuji nechci, za vlády ideologie povolené pravdy jsme žili 40 let!

5 1
možnosti
Foto

Dobrý den. Děkuji Vám za Váš názor. Na Va

ši otázku, kdo bude určovat, co je lež najdete v textu mého článku odpověď. Píšu tam, že bude vždy za potřebí soudního rozhodnutí. Precedens už máme: pan prezident Zeman byl soudem označen za lháře. A soudní rozhodnutí nabylo platnosti. Závěrečné dvě věty Vaší reakce pak už byly pro mne zklamáním. Nikdo soudný nemůže chtít návrat ke státem povoleným !pravdám" a lžím státem vydávaným za pravdy.

0 0
možnosti
Foto

Asi jsem to nepochopil. Nechcete zrušit Českou televizi? že ne.

3 0
možnosti
Foto

Je třeba poohlédnout se po nějakém lepším systému organizování společnosti. Hodně by tomu mohlo pomoct secesionistické hnutí za sebeurčení.

0 0
možnosti
Foto

Současné dění v USA je šílené zejména podílem prezidenta na jeho eskalaci, ale jako ohrožení demokracie to zatím nevnímám. Samozřejmě se to může stát ve kterékoliv demokratické zemi, kde bude někdo manipulovat s lidmi a davem a stejně jako v Americe to může být i nerespektování jednoho z pilířů demokracie. Ale pokud to bude v rovině ojedinělých lokálních excesů, pak je to nevyhnutelný důsledek nedokonalosti demokratického systému, ale ne jeho ohrožení.

Koneckonců se něco podobného dlouhodobě děje i u nás, také je společnost polarizovaná, ale demokracii to neohrožuje, jen poškozuje.

3 0
možnosti
JD

A kdo budou ti, kteří budou určovat, co je pravda a co je lež? Náctiletí "elfové" schovaní za svými počítači a posílající udání na "hate speech", "předsudečnou nenávist" a na jiné podobné lahůdky? 8-o

7 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Prosím čtěte pozorně. Stejně jako pan Ráž jste přehlédl mnou zmíněnou nutnost soudního rozhodnutí ve věci žaloby za lhaní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik