Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Co je to "náš svět"? Takové Japonce migrace netrápí. Řekli - nikoho nebereme, protože si chceme zachovat charakter naší země. Nemusí ani nikam vyvážet demokracii

0 0
možnosti
Foto

Až už nebude mít kdo odkud kam migrovat. :-)

1 0
možnosti
Foto

Doufám, že mnohem, mnohem dříve, ale zase nijak moc brzy.

0 0
možnosti
Foto

Jak dlouho bude trvat masová migrace? Stejně tak je možné se ptát, jak dlouho bude slábnout tlak v pneumatice. Odpověď je jednoznačná. Než se tlak v pneu vyrovná tlaku v jejím okolí. Jak dlouho budou erodovat pohoří? Než se jejich výška srovná s výškou okolní krajiny. Tudíž masová migrace bude tak dlouho trápit vyspělejší státy, než se jejich životní úroveň sníží na úroveň těch ostatních.

4 0
možnosti
PK

Migrace je věčná. I my migrujeme - četl jsem odhad od r.1990 - cca 300 tis. K tomu desetitisíce pendlerů, co budují cizí země, a pak se divíme že nejsou lidi na práci ...

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že text blogu je příliš optimisticky naladěn. Migrace bude věcí dlouhodobou a pokud bych měl zkusit časovým odhad, tak mnoho desetiletí. možná i víc než století. Migrace co do objemu bude samozřejmě kolísat, předpokládám další masivní vlnu do pěti let, v tomto případě v Evropě. Samozřejmě je nutno počítat s migrací i v Americe, kde např. do USA trvá i přes mocná zábranná opatření.

Nevím, jestli nutná opatření nazývat vývozem demokracie, ale určitě budou nezbytná a finančně velmi náročná opatření umožňující změnu lokálních důvodů k masivní emigraci.

0 0
možnosti
Foto

A co děláme proto, aby netáhli za lepším? Stačí kouknout na ceny tropického ovoce a odpověď zní NIC. Za kolik se tak asi v subtropech koupí kilo banánů, když je ho v zemích na tisíce km vzdálených možno pořídit za dvacku?

0 0
možnosti
PN

Pan autor jako i v jiných oblastech ukázal, že o příčinách jevů neví vůbec nic.

0 0
možnosti
Foto

Budu vám vděčný, když mě poučíte.

0 0
možnosti
PK

Z Indie jako demokratické země neodcházejí ve velkém? Jinak "analýza" i návrhy řešení - hodně naivní.

2 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik